2013. január 31., csütörtök

Kínai súlyemelés


Ajánlom figyelembe ezt a videót: Science of olympic weightlifting.and wrestling


  1. Strong but bad technique (Erős, de rossz technika)
  1. Weak but good technique (Gyenge, de jó technika)
  1. Strong and good technique (Erős és jó technika)
  1. Weak and bad technique  (Gyenge és rossz technika)


Érdemes ezt a cikket elolvasni ristosports oldalán. Medveded 1997-ben megjelent cikkét közli. Röviden és egyszerűen, ebben a szerző azt kutatta, hogy a nagy súlyemelő iskolák , hogyan edzik a súlyemelőket. 

A legtöbb oldalon azzal találkozni, hogy maximumon vagy nagyon közel a maximumhoz edzenek a kínai súlyemelők. Ehhez azonban nagyon jó regenerációs programra van szükség. Hisz annyit tudsz terhelni amennyit regenerálódni képes vagy - Bándi András: Csak a győzelem számít könyvéből. Módszerek a regenerációra, a lifthard oldalról.
Rossz nyelvek szerint a módszereiket már ismerjük, csak azt nem tudjuk mit szednek. Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Nemrég a komplett török  súlyemelő szövetség vezérkara lemondott, mivel 5 török súlyemelő megbukott a doppingteszten. Az eset egyik "pikantériája", hogy az 5 török nem végzett dobogós helyen.  (Doppingról egy régebbi írásom.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...